Wat doe ik

Mijn doel als kattengedragstherapeut is om het welzijn bij katten te verbeteren. Naar mijn mening is er overal in huis wel wat te verbeteren als het gaat om onze katten en het welzijn daarvan.

Door hun gedrag en lichaamstaal te leren, zal je opmerken dat katten heel subtiel zijn in het aangeven van signalen wanneer ze iets niet fijn vinden. Dus om jouw je kat te leren begrijpen, leer ik je ook hoe je probleemgedrag kan verhelpen en voorkomen.

Bij het geven van advies, staat de poes centraal, maar probeer ik ook een goede balans te vinden tussen wat de kat nodig heeft en wat zijn/haar kattenbaasje aan kan.

Wat ik belangrijk vind, is dat de band tussen de katten die samen leven in stand blijft of hersteld word. Maar ook de band tussen hun en hun baasje. Want al jaren is de kat (naast de hond) een maatje voor de mens. Vanaf het oude Egypte waar ze vereerd worden, tot nu. Maar daar waar de band steeds meer groeit tussen mens en kat, kunnen ook problemen ontstaan, omdat we hun taal niet zo goed begrijpen.

Denk hierbij aan gedragsproblemen zoals onzindelijkheid, sproeien, agressie, ruzie onderling, het krabben aan je bank, je huis onder poepen of extreem veel miauwen – en nog veel meer.

De eerste stap

Nadat je met mij contact heeft opgenomen over de problemen van jouw kat, kun je kiezen voor consult aan huis, consult op afstand of een kort informatief consult. Meer informatie daarover vind je hier.

Ik werk op een kat-vriendelijke manier. Straffen, plantenspuit en bij het nekvel pakken hoort hier dan ook absoluut niet bij.

Adviseren & inspireren

Omdat ik de band tussen kat en baasjes erg belangrijk vind, coach ik katten en hun baasjes door er samen voor te zorgen dat er weer een goede band ontstaat, om gedragsproblemen te verhelpen en te voorkomen. Zodat de harmonie in huis weer terugkeert. Op deze manier hoop ik ook baasjes te inspireren om meer met hun kat te ondernemen.

En omdat elke kat anders is, geef ik gepast advies voor elke kat, speel ik in op de behoeftes van je kat en staat het belang van de kat bij mij voorop. Want net als jou wil ik ook het aller-allerbeste voor jouw huistijger.

Ook krijgt Kattige Katten gedragsadvies steeds meer vorm. Zo mag ik af en toe lezingen geven, schrijf ik af en toe artikelen voor blogs of bladen, doe ik gedragsconsulten aan huis en via skype en ga ik graag samenwerkingen aan.
Neem gerust bij alle vragen contact op met mij, zodat wij samen kunnen kijken hoe wij jouw vragen beantwoord krijgen.

Kennis en aandacht voor detail

Dianda is erg nauwkeurig! Ik kwam voor een gedragsprobleem van mijn kat bij Dianda, en zij legde niet alleen uit waarom mijn kat dat gedrag vertoonde, maar ze gaf me duidelijke stappen om het probleem op te lossen. Dit stappenplan heeft er voor gezorgd dat mijn kat mijn kat niet meer buiten de bak plast. Ik ben erg blij met Dianda’s kennis en aandacht voor detail, maar ze is ook erg vriendelijk en heeft een grote liefde voor katten. Ik zou haar zeker aanraden!

– T Snyder

Zachte en deskundige begeleiding

Dianda is een geweldig persoon om te kennen en in je leven te hebben. Zij was de kattengedragscoach van onze kat Bali en zij heeft ons en haar geholpen met de overgang naar een reis door het land. Met Dianda’s hulp is Bali gestopt met het plassen in huis! Bali was een angstige kat, maar ze is nu veel gelukkiger en zelfverzekerder dankzij Dianda’s zachte en deskundige begeleiding.

– C Rubin

Passie voor haar vakgebied en katten

Ik ben erg blij met de professionele hulp van Dianda. Ik heb haar ingeschakeld omdat de introductie tussen beide katten niet goed is verlopen. Dianda geeft mij regelmatig inzichten, tips en adviezen hoe de signalen te herkennen en hoe daarmee om te gaan. Geeft oplossingen en draagt alternatieve stappen aan. Ze heeft passie voor haar vakgebied en katten.

– E de Jong