Over mij

Mijn naam is Dianda van Gunst, geboren in de winter van 1990, woonachtig in Tytsjerk te Friesland en geobsedeerd door katten en hun gedrag. Nieuwsgierig hoe het allemaal begon, wie ik ben en waar ik mee kan helpen? Lees dan verder!

Bij mij kun je terecht als je problemen hebt met jouw kat(ten), voor kattengedrag advies, informatie of als je gewoon een vraag hebt.

Ik ben opgegroeid met honden en katten en daar lag als kind ook altijd mijn passie. Dus toen ik ging samenwonen was het eerste wat er kwam een poes. Ze was een halfjaar oud toen we Suki adopteerde en ik was helemaal verkocht! Mijn interesse in haar gedrag werd steeds groter. Daarna volgde er een tweede poesje: Hiro. Ik ging observeren en googlede er op los, en ik heb daardoor een aantal kleine gedragsproblemen opgelost bij Suki en Hiro. Dit maakte mijn interesse voor kattengedrag nog groter.

Na het behalen behalen van mijn diploma voor de opleiding ‘Cat Psychology and Training’, is in 2016 Kattige Katten gedragsadvies in het leven geroepen. Al jaren was dat mijn droom: Mensen leren hun katten te begrijpen. Er was zo veel te leren – en je bent ook nooit echt uitgeleerd.

Daarnaast heb ik de opleiding ‘dieren leren verstaan’ gevolgd via dierendialoog.nl en ben ik in mei 2017 begonnen met de kattengedragsopleiding van Sarah Ellis via icatcare. Deze heb ik in November 2018 afgerond.

Om mijn kennis op peil te houden, volg ik ook lezingen, hier en daar cursussen, webinars en lees ik veel artikelen over kattengedrag.