Wanneer met je kat naar de dierenarts?

cat-777932_1920

Er is iets aan de hand met je kat. Je kan je vinger er niet helemaal opleggen wat het is. Maar hij lijkt verder helemaal gezond! Wanneer bel je nou de dierenarts? Twijfel je wanneer je moet bellen? Met deze tips niet meer!

Bloed
Bloed is nooit een goed teken! Een schrammetje omdat hij iets te hard tegen je tafel heeft aan gebonkt met zijn voorhoofd kan gebeuren. Maar bloed in urine, ontlasting of in braaksel is nooit een goed teken!

Diarree en overgeven
Diarree en overgeven wat maar niet op houd is wel een dingetje wat je liever bespreekt met je dierenarts dan op een kattenforum.

Pijn
Katten zijn meesters in het verbergen van pijn. Maar als we goed opletten, vertonen ze deze symptomen: moeite met springen of klimmen, moeilijk lopen, niet gebruiken van de kattenbak, zichzelf niet meer kunnen wassen en agressiever of juist stiller dan normaal.

Gedrag in verandering
Is je kat stiller dan normaal, of juist meer vocaler of agressief geworden vanuit het niets? Grote kans dat er iets aan de hand kan zijn! En misschien wel iets medisch?

Iets ingeslikt wat niet voor de poes is
Afwasmiddel, medicijnen voor mensen, haarelastiekjes, ik kan zo wel door gaan. Heeft je kat iets ingenomen wat niet voor hem bedoelt was? Dan is het altijd verstandig om de dierenarts te bellen!

Lang op de bak
Zit je huistijger lang en vaak op de kattenbak en lijkt hij moeite te hebben met plassen of nummer 2?  Alsof hij echt zit te persen, maar het lukt maar niet? Je dierenarts kan je lieveling er mee helpen, want als je moet maar het lukt niet, is echt niet fijn.

Volg je instinct
Het meest belangrijkste vind ik toch dat we ons instinct en gevoel moeten volgen. Twijfel je? Een belletje kan nooit kwaad! Denk je dat ze gek van je worden? Jouw dierenarts en dierenartsassistente is er juist voor om jou te helpen en ze hebben heus wel gekkere vragen gehoord.

Wanneer jij denkt dat er iets mis is met je kat, kan het nooit kwaad om te bellen of om langs te gaan, om er 100% zeker van te zijn dat er écht, écht niks met je schat aan de hand is. Zodat jij vanavond met gerust een hart naar bed kan.

Geschreven voor catmag.nl.

EIR

2 thoughts on “Wanneer met je kat naar de dierenarts?

 1. Goed stuk maar ik mis wel wat.
  Het uiterlijk van een kat.

  Wast hij/zij zich? en Hoe?
  Glanzen de haren?
  Staan ze netjes in het gelid. Als ze alle kanten op staan, dan is er iets mis.( wast de kat zich niet? Is er iets mis met de voeding? Of eet /drinkt de kat niet genoeg)
  Staan de snorharen overeind of hangen ze.
  De helderheid van hun ogen zegt ook vaak erg veel. zeker als je je kat erg goed kent zijn dit dingen die vaak zeggen dat er iets niet klopt.

  Maarja dit miste ik dus een beetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *