Waarom altijd op tapijt en kleedjes?

5 december 2015

Geplaatst door Dianda

Je kent het vast wel! Je hebt in de kamer tapijt en in de andere kamer parket. Of je hebt kleedjes op de grond die altijd de pineut zijn! Waar hebben we het over? Waarom katten het altijd op het tapijt of op kleedjes moeten doen!

kitten-391570_1280

Liever op tapijt dan op het parket
Poepen, overgeven, haarballen? Je huistijger heeft hierbij een voorkeur voor een harige ondergrond. Niet omdat hij je niet leuk vind, maar omdat zijn spieren zich helemaal aanspannen als hij moet overgeven of om die haarbal er uit te krijgen. Hij bevriest ter plekke en zal niet bewegen tot het er uit is. Ze zijn niet instaat om zich snel te verplaatsen op zo’n moment doordat hun spieren zo verkrampen.

Vastgrijpen
De reden dat ze een voorkeur hebben voor jouw tapijt, is omdat ze daar hun nagels in kunnen zetten en zich goed vast kunnen houden op het moment dat hun spieren verkrampen. Op een gladde vloer is dit niet mogelijk voor je harige vriendje.

Als je ziet dat hij wil gaan overgeven op jouw tapijt, kan je hem heel voorzichtig verplaatsen. Bedenk je hoe jij je voelt wanneer je op het punt staat om over te geven. Je buik doet pijn, je maag verkrampt helemaal en je spieren spannen zich aan. Zo zal je kat zich ook voelen.

Het is veel beter om er snel een oude handdoek of krant onder te leggen dan de moeite te doen om je kat te verplaatsen.

Buiten de bak
Als je niet wil dat katten op je tapijt poepen. Doe je er misschien goed aan om je kattenbak niet in een kamer te zetten waar tapijt in ligt of kleedjes liggen. Ongelukjes zullen in de toekomst misschien wel een keer proberen.

Doen ze het buiten de kattenbak? Dan kan het heel goed wezen dat er iets aan de hand is. De bak is misschien niet schoon genoeg of het kan een medische reden hebben. Neem daarom altijd contact op met je dierenarts als je kat het buiten de kattenbak doet.

Tip voor de toekomst: katten en tapijt zijn dus geen goede combinatie!

3 Reacties

 1. Bjarne-Vidar

  Oh wat een leuk artikel! Zo kom ik nog eens wat meer te weten over mijn bolletje wol Noodle!

  Antwoord
  • Dianda

   The more you know! πŸ˜‰

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *