Herplaatsen – niet altijd slecht

Het is niet iets wat de meeste kattenbaasjes willen horen. Maar soms is het echt niet anders: herplaatsen. Het blijft een rot-beslissing, maar vooral een moeilijke beslissing (voor beide partijen). Het is niet iets wat zomaar beslist word, maar soms is er gewoon geen andere oplossing, hoe moeilijk het ook is.

Herplaatsen

Herplaatsen kan verschillende redenen hebben. Wellicht beschikt de eigenaar niet over de middelen om zijn/haar kat te helpen. Misschien is er wel zo veel stress en is de situatie zo erg en moeilijk op te lossen, dat het de beste oplossing is om te herplaatsen om zo de stress zo laag en kort mogelijk te houden. Of misschien zijn de katten simpel weg gewoon geen goede match. Net als dat sommige mensen nooit door 1 deur kunnen, zullen er ook katten zijn die absoluut niks van elkaar moeten hebben en nooit samen door 1 deur kunnen.

cat-983659_1280

Lastige beslissing

Uiteraard is het niet iets wat je zomaar beslist. Ik ben al helemaal niet iemand die snel opgeeft. Maar soms moet er ook aan het belang van bepaalde factoren gedacht voren. Stress kan een beestje zoveel doen, om maar een voorbeeld te noemen.

Veel mensen zullen zich schuldig voelen, of voelen alsof ze hebben gefaald. Dat is logisch, je hebt misschien jaren voor je viervoeter gezorgd en nou moet hij weg. Bespreek en raadpleeg altijd een kattengedragstherapeut van te voren! Misschien zien zij dingen vanaf een ander oogpunt en is de situatie makkelijker op te lossen dan je denkt. Maar het kan ook zo zijn dat een gedragsadviseur zegt dat het beter is om te herplaatsen. Beter voor jou en beter voor de poes.

We hebben allemaal het beste voor onze poes voor (toch?) en soms moeten wij ons eigen egoïsme even aan de kant zetten om te doen wat het beste is. Geeft een kattengedragstherapeut aan dat het beter is om uw kat te herplaatsen en een huisje te geven waar hij beter in het past in het gezin, dan is dat een goede doordachte keuze en beslissing en de keuze is uiteindelijk aan u.
EIR

2 thoughts on “Herplaatsen – niet altijd slecht

    1. Dankjewel, Natiza! 🙂
      Ik gelukkig ook niet, en hopelijk zal dat er ook nooit van komen. Helaas lopen dingen niet altijd zoals je wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *