7 tekenen dat je kat ook van jou houdt

14 februari 2015

Geplaatst door Dianda

cat-88518_1280

Kattenbaasjes herkennen dit vast wel: je kat komt alleen miauwend bij jou als hij honger heeft. Het lijkt alsof hij jou alleen ziet als zijn persoonlijke blikopener. Maar hoe zit dat nu precies? Zien zij ons alleen als personeel? Of zijn ze eigenlijk meer gehecht aan hun vertrouwde omgeving?

Hierbij 7 tekenen dat een kat toch wel graag bij je is. Let er op dat deze situaties ook anders gezien kunnen worden.

Spinnen
Spint je kat als je hem aait, of als hij bij je op schoot zit? Dan vindt hij het fijn om bij je te zijn, en vindt hij het prettig wat je doet.
Let op: katten spinnen ook als ze pijn hebben. Het is ook een manier voor een kat om zich beter te voelen in tijden van stress en pijn.

Slow blinking
Slow blinkingΒ zou je kunnen zien als dΓ© kattenkus. Ze doen langzaam hun oogjes dicht en weer open. Door zo langzaam te knipperen, laat de kat zien dat hij je leuk vindt. Het is het ultieme teken van liefde.

Altijd in de buurt
Slaapt je kat in dezelfde kamer als jij en verhuist hij steeds mee naar een andere kamer? Ook al lijkt hij afstandelijk, grote kans dat hij zich veilig voelt en het fijn vindt jou als gezelschap te hebben.

Let op: je constant volgen kan ook een teken van onzekerheid zijn.

Wassen
Katten wassen zich niet alleen om zichzelf schoon te houden, het is ook een manier om te ontspannen en een band te creΓ«ren. Als je kat jou wast is dat een teken dat hij jou accepteert als lid van de familie!

Kattenkopjes
Hij drukt zijn harige kopje tegen je aan en zijn wangetjes wrijven langs je heen, waardoor hij zijn geur op jou achterlaat. Hij laat jou weten dat hij je leuk vindt en dat je van hem bent!

Kattenbuikjes
Wanneer je kat op zijn rug gaat liggen en zijn buikje blootstelt aan jou, is dat een teken dat hij je vertrouwt. Hij stelt zich nu kwetsbaar op, en dat doet hij alleen als hij zich veilig voelt bij jou.Β Let echter wel op: het is niet een teken van zwakte. Door op zijn rug te liggen, kan hij al zijn pootjes met vlijmscherpe nageltjes gebruiken. Niet alle katten vinden het trouwens fijn om over hun buik geaaid te worden.

Opwinding
Dit is misschien iets wat je nooit zult zien, maar wellicht valt het degene op met wie je samenwoont. De meeste katten die een goede band hebben met hun personeel, zullen enthousiast worden wanneer ze horen dat hun baasje bijna thuis is. Ze zullen misschien naar de deur rennen zodra ze je sleutels horen rinkelen of als je je auto net voor de deur zet. Al is het niet iets wat je direct ziet, het betekent dat je kat onwijs blij is dat je weer thuis bent!

66 Reacties

 1. Alexandra Vermeir

  Waw Dianda, ik herken echt enorm veel eigenschappen in mijn (helaas overleden) kater :)!
  Wanneer hij zich waste, was is daarna aan de beurt. Heel mijn handen, armen… Gelukkig dat ze geen echte natte tong hebben haha!
  Ohja, dode muis aan de deur, geen geweldig iets, zolang ze maar niet binnen in je schoenen belanden (zucht, mijn kat kon goed mikken…) :p
  Echt een leuke blog trouwens!
  Ik ga me abboneren ^^

  Liefs,
  Alexandra

  • Dianda

   Hey Alexandra!

   Dankjewel! πŸ˜€
   Je bent de allereerste abonnee of de website! πŸ™‚

  • Luc

   Ons luna doet dit ook allemaal, k wist sowieso dat ze me graag ziet, maar hier nog eens de bevestiging lezen doet me heel veel deugd en k zie ons luna zo graag

 2. Het Sushimeisje

  Mijn kat is net een jaartje overleden ( 18 geworden) en heel veel van wat hier staat herken ik van toen hij jong was. Daarna werd hij wat koppiger. En mijn kat hield ook niet van aaien etc. Maar ik merkte vaak wel dat als er iets met mij was dat hij dan heel stil werd en bij mij in de buurt ging zitten. Dus dat is denk ik ook wel een teken van genegenheid geweest.

  • Dianda

   Iedere kat is natuurlijk anders. Een van mijn huistijgers houd er ook niet van om geaaid te worden.
   Zeker weten dat dat een teken van genegenheid was! πŸ™‚

   • Het Sushimeisje

    Zeker. Daarom vind ik katten ook zo leuk, ze hebben echt elk een andere persoonlijkheid. Jammer genoeg zit een nieuw huisdier er de komende jaren niet in voor mij.

    • Dianda

     Wie weet later in de toekomst? πŸ™‚

 3. kalina

  Hoi! mijn kat is net terug van het kattenpension, en hij is opeens een hele erge knuffelkat geworden! Ik deed hem gister (dezelfde dag dat we hem op hadden gehaald) in mijn kamer om met hem te slapen. Maar ik moest mijn tanden nog poetsen dus ging ik mijn kamer uit. Toen ik in de badkamer was hoorde ik zielig gemiauw dus ging ik terug naar mijn kamer. Eenmaal in mn kamer reageerde die alsof ik hem 5jaar niet had gezien. Hij gaf kopjes (wat hij vroeger nooit deed ) en hij kneede met zn pootjes (deed hij ook nooit) Dus ik denk dat hij ons gemist heeft. Klopt dit?

  • Dianda

   Hoi Kalina!
   Excuses voor mijn late reactie op jou!
   Uit ervaring kunnen katten veranderen na een pension verblijf. Het is mij ook wel eens overkomen. Maar ik ben ook met ze naar de dierenarts geweest voor de zekerheid. Een verandering in gedrag kan namelijk ook iets medisch betekenen. Maar in dit geval denk ik dat je huistijger jou gewoon erg heeft gemist. Katten kennen natuurlijk ook emoties, je bent waarschijnlijk lang weg geweest. En de mensen en omgeving die je kat gewend is, is er ineens niet meer voor een paar weken, tot je ineens weer terug bent! Misschien is hij bang dat je niet meer terug komt, om maar een reden op te noemen.
   Geef hem wat extra knuffels, liefde en aandacht en dan denk ik dat het wel helemaal goed gaat komen! Vertrouw je het toch niet, een belletje naar je dierenarts kan nooit kwaad natuurlijk. πŸ™‚

 4. Christel

  Dat wassen herken ik. Fientje heeft een heel sterk moedergevoel. Als mijn man thuiskom na 4 dagen Amsterdam, dan moet hij altijd gewassen worden.

  Als we thuiskomen dan rent ze vaak gelijk een gekkerd langs ons heen. Over de zetels, schuiven over de tafel. En och ja, het bekende Trilooooo staartje. Marieke is ook wel blij, maar die is gereserveerder.

  • Dianda

   Wat leuk Fientje gelijk je man gaat wassen na thuiskomt. Hij ruikt vast niet meer zoals Fientje van hem gewend is. πŸ˜‰

 5. Marieke

  Ohww alles doet mijn kat ,elke dag als ik thuiskom komt hij miauwend naar beneden van de trap gerend dan wil hij dan met hem het huis doorwandel en uiteindelijk eindigd dat op de badkamer kruk dat hij zachtjes met zijn neusje over de mijne heen gaat ook krijg ik soms een zacht likje van hem

  • Dianda

   Ooh, wat lief! Volgens mij hebben jullie een hele goede band! πŸ™‚

 6. Danielle

  Heel herkenbaar artikel. Mijn kater (die 8 was toen we hem uit het asiel haalde) heeft mij zelfs een keer van de zolder naar beneden geroepen om mij een kado’tje te geven. Hij had een merel gevangen en voor mij in de huiskamer neergelegd. Heel lief kopjes geven en heen en weer drentelen. Hoewel ik niet blij was met een dooie vogel vond ik het gebaar wel lief van hem.

  • Dianda

   Hij wil je gewoon voorzien van eten en laten zien hoe het moet (om vogeltjes te vangen). πŸ™‚ Minder leuk als je er vroeg in de ochtend als je haast hebt op staat. πŸ˜‰
   Hij bedoelt het gelukkig allemaal goed! Wat gaaf dat je een wat oudere kat uit het asiel hebt geadopteerd. πŸ™‚ De ouderen/volwassenen kunnen het zo waarderen.

   • Radboud

    Hoi,
    Leuk om je blog te lezen en je leuke, grappige reacties op het forum.
    Groetjes, Radboud

   • Dettie

    Ik heb ook een oudere kat uit het asiel gehad. Was liefde op het eerste gezicht. Had alleen haar oogjes gezien. Mijn Bella was heel zorgzaam voor mijn 2andere katten. Als ik haar aankeek die blik dat was zuivere liefde langs beiden Ze lag op bed, naast mijn kussen,Elke nacht. ALs ik wakker werd kreeg ik een knufje. Maar op een morgen was ze overleden, naast me in bed. Was er helemaal stuk van. Ze was mijn alles
    Met dit verhaal wil ik ff kwijt dat de oudere dieren in een asiel ook een kans mogen krijgen. Een kitten is heel lief maar wordeb ook groot.

    • Dianda

     Hoi Dettie.
     Oudere dieren verdienen ook een goed huisje. Geef ik je helemaal gelijk in!
     Bedankt voor je leuke reactie!

 7. Daisy || Diyaata

  Heel leuk om te lezen dit, ik voel me direct geliefd want herkenning! πŸ˜‰

  • Dianda

   Hoi Daisy! Leuk om te horen! Herken je alles, of alleen bepaalde dingetjes? πŸ™‚

 8. Erwin

  Ik herken alles wat daar staat bij de 2 katjes van mij! (Poes en kater, en ook nog eens broer en zus) 1 ding staat er trouwens niet tussen: Slapen op schoot. Bandit de kater moet minumaal 5 keer per dag op schoot slapen of een dutje als het aan hem ligt.
  Bandit moet ook overal zijn waar ik ben. Zelfs ik op de wc zit moet hij perse tussen mijn voeten liggen.
  Maar zijn zusje Didi heeft ook 1 raar trekje….. haar neusje in mijn oksels boren! En dan wordt ze volgens mij helemaal wild van de hormonen ofzo ghehehehe. Vooral als ik eens mijn deodorant ben vergeten gaat ze als een dolle met haar neusje in mijn oksel boren en dan maakt ze maffe geluidjes tijdens het ademen en boren… chrr chrr chrr chrr chrrr chr en dat staartje trilt ook als een gek dan…. en rondjes draaien tussen het neusjeboren door…. helemaal maf!?

  • Dianda

   Hi Erwin, dit hoor ik vaker hoor! Katten die dol zijn op oksels. En dan vooral oksels zonder deodorant. πŸ˜‰
   Grote kans dat dit komt omdat zweet ruikt en voor de kat “lekker” zal smaken (ons zweet bevat veel zout). En natuurlijk ruikt het helemaal naar jouw!

 9. ashley

  mijn kat zocht mij altijd op ik ging kijken op internet wat er daar over te vinden was en ik vond deze site nu weet ik het zeker
  mijn kat vind mij lief!

  • Dianda

   Gelukkig! πŸ™‚

 10. janny

  Het meeste is herkenbaar, behalve het stampen.
  Wel heeft mijn katertje als hij blij of tevreden is een hannekam over de rug ?
  We zeggen weleens voor de lol tegen elkaar Jaws is ook weer tevreden.
  Hij is trouwens 1 1/2 jaar oud en kan als hij wil gewoon naar buiten, maar als hij binnen is ligt hij meestal pal tegen mij aan.

 11. Eefje

  Als ik mijn poes aai dan gaat zij spinnen en met haar staart zachtjes heen en weer terwijl zij mij de indruk geeft dat ze het fijn vind!
  Wat betekend dit?

  • Dianda

   Hallo Eefje.
   Een staart die goed heen en weer gaat, duidt toch wel op irritatie of spanning. Het kan zo zijn dat ze even niet weet hoe ze met de situatie om moet gaan. Misschien aai je haar in de tussentijd, maar vind ze het veel fijner als je haar niet aait en de poes gewoon haar ding laat doen. Misschien wil ze gewoon lekker naast je zitten.

   • Sam

    Dat hoeft niet zo te zijn. Mijn poes kwispelt altijd met haar staartje als ik haar aai of als we spelen (ik aai wanneer ze er behoefte aan heeft ze komt dan naar mij toe en met spelen net zo) als een kat echt iets niet wil laat doe dat zeker wel merken.

    • Dianda

     En zo is ook elke kat anders. πŸ˜‰
     Als een kat laat weten dat hij er genoeg van heef door bijv dmv een tik, ben je (vind ik) eigenlijk al te laat. Dat is juist wat je wil voorkomen.

 12. Renate

  Mijn kat stort zich de laatste tijd neer bij mijn voeten als ik stil sta,hij gaat dan op zijn zij liggen op mijn voeten of er tussen.wat zou dat betekenen?

  • Dianda

   Hall Renate,
   Is er de laatste tijd misschien iets veranderd in huis? Het klinkt alsof hij aandacht wil, of gewoon lekker bij je wil zijn. Of misschien vind hij je voeten lekker ruiken. πŸ˜‰

 13. albert cremer

  ik heb 2 jr geleden een poes gehaald uit vriesland . ze was 4jr en heb haar nu 2jr. ze nam mij eerst een kikkker mee.en later een vogel. dus wilde mij laten zien wat ze te biedden heeft. ze komt altijd bij me op schoot zitten. en geeft mij kopjes langs mijn hooft ze loopt overal met me mee zelfs buiten .als een hond rondjes om het park. als ik achter mijn pc zit klimt ze mij tegen mijn rug omhoog en gaat opmijn schouder liggen en loop met haar op mijn schouder door het hele huis heen. als ik thuis kom hoort ze mijn scooter aankomen en zit ze al voor het raam . wat is het nu ? een hond ? een rat ? of een poes de gemeente dacht dat ik een hond had en wilde dat ik honden belasting ging betalen . ik weet het niet meer

  • Dianda

   Hallo Albert.
   Je hebt gewoon een gekke poes. πŸ˜‰
   Het kan wezen dat ze een tikkeltje onzeker is, omdat ze je constant achterna loopt. Je zou lekker veel met haar kunnen spelen of zorgen voor voerpuzzels zodat de haar aandacht ergens anders op richt.

   • jordy

    Bert mijn kater kan precies horen in welke berging ik mijn fiets zet, staat voor de deur te wachten als ik binnen kom, echt een lieve kater dat terwijl wij de 3e eigenaren zijn (ik en me vriendin) helaas, gratis afgehaald op marktplaats snap niet dat ze zon lieve kat hebben weg gedaan zeker geen spijt van.. πŸ˜€

 14. jose bergen

  Ik heb een kater van 16 jaar oud, 4 jaar geleden is mijn man overleden, die lag thuis in een ziekenhuisbed, de laatste dag voor zijn overlijden wilde mijn kat niet meer bij mij of mijn man zijn, hij zat vanaf een afstand te staren naar hem, helemaal dik opgezette haren en staart, gaf zijn eten over en rende weg als ik hem probeerde te aaien. de dag daarna werd hij weer helemaal zichzelf en nu niet meer bij mij weg te halen, loopt overal achter mij aan, en zit mij constant aan te kijken met grote vraagogen.
  ziet een kat meer dan wij? wat zou het betekent hebben?
  groetjes
  JosΓ©

  • Dianda

   Hallo Jose! Excuses voor mijn hele late reactie!
   Ik geloof zelf dat een kat meer ziet en meer voelt en meer ervaart dan wij dat doen. Daar twijfel ik absoluut niet over!
   Het kan heel goed zo zijn geweest dat de poes aanvoelde dat het tijd was en nu merkt dat jij misschien de behoefte hebt om meer te knuffelen en aandacht nodig hebt.
   16 is een mooie leeftijd! Nog helemaal gezond en fit?

  • plieter

   Zelf geloof ik niet in het bovenatuurlijke, dat is dan ook tijdens mijn studie gehel ontkracht. Echter kan het volgens mij wel zijn dat de kat de dood dmv haar zintuigen aan zeg komen. Het gedrag dat de kat na de dood vertoond kan volvems mij uiteenlopende redenen hebben. Hij mist de voorige eigenaar. Hij is bang dat jij hem ook gaat verlaten. Hij is onzekerder noem maar op.

   • Dianda

    Maar hoe moet een kat met haar zintuigen het dan aanvoelen? Want nou ben ik wel benieuwd.
    Bedoel je dan door middel van geur? Want hoe weet een kat dat die geur “dood” betekend? Of kan het dier het dan zien? (is dat dan niet bovennatuurlijk?).

 15. Mats

  Zo leuk om dit te lezen! Mijn katten zijn gek op mij, ook al word ik soms een beetje gek van hen. ? Ik had een (random) vraagje, waarom vinden katten het eigenlijk zo erg om nat te worden? Ze zijn echt doodsbang voor water. (Ik heb het over regen en een plantenspuit bijvoorbeeld)

  • Dianda

   Hey Mats,
   Hun ervaring met water is meestal niet positief. Denk aan regen, een plantenspuit omdat ze iets fout gedaan hebben, als kitten tijdens hun socialisatie maken ze waarschijnlijk weinig contact met water zoals badderen. Maar, niet elke kat heeft een hekel aan water. Ik ken toch best een aantal katten die bijvoorbeeld graag mee gaan onder de douche. Ook hebben de meeste katten toch wel wat interesse in water.
   Maar ook is hun vacht er niet voor gemaakt om compleet nat te worden, hun bovenste vacht is waterbestendig, maar als ze helemaal nat worden, word hun vacht zwaar. Hun voorouders leefde ook voornamelijk in droge gebieden waar water niet veel voor kwam. Al zijn er ook katachtige die graag een badje nemen. πŸ™‚

 16. Britt

  Mijn kat komt regelmatig met ratten in haar bek aanlopen en die geeft ze dan aan haar kittens. Meestal komt ze daarna bij mij op schoot zitten, als ik haar dan wil aaien gaat ze spinnen maar draait ze ook met haar kont naar mijn gezicht toe. Wat betekent dat?

  Vriendelijke groet
  Britt

 17. Marloes

  Leuk om al die katten verhalen te lezen.
  Sinds 5 weken hebben we een jonge stuiterbal erbij gekregen. Na wat onenigheid vanaf de oude kat (10 jaar) heeft ze de jonge stuiterbal nu volledig geaccepteerd en liggen ze samen in 1 mand.

  De jongste kat gaat het liefste op onze voeten liggen, nu vroegen wij ons af; waarom eigenlijk?

  Groetjes Marloes

  • Dianda

   Hallo Marloes,

   Dat kan echt van alles zijn. Je voeten zijn misschien lekker warm, ruiken (voor je kat) misschien lekker, etc. πŸ™‚

 18. plieter

  Mijn kat heeft maar een keer met zijn pootje tegen me aangetikt voor aandacht dat vind ik zo lief. Helaas bijt mijn kat me altijd zachtjes als ik hem een beetje negeer. Dat vind ik minder. Eerst was ik er bang voor maar nu weet ik dat hij het bewust heel zacht doet om aandacht te vragen.

  • Dianda

   Het zou ook een stukje verveling kunnen zijn.

 19. Ben

  Bedankt voor de informatie

 20. Yami

  Wij hebben pas een paar dagen onze kitten en ze toont nu al heel veel tekens van liefde , Het is echt heel lief.
  En nu ik deze dingen weet van waneer een kat liefde toont vind ik het nog zelf lieverβ™‘

 21. Vanity

  Laatst toen ik verdrietig was ging mn kitten van 8 weken me troosten volgens mij! Hij spinde heletijd ging tussen mn armen liggen en gaf heletijd kopjes tegen me gezicht. Later toen de tranen gestopt waren likte hij in mn ooghoek alsof ie een traantje weg wou halen betekende super veel voor mij! Ik heb trouwens een vraagje hoe komt het dat de kitten altijd bij mij in de nek ligt en niet bij mijn vriend hij brengt namelijk meer tijd door met mn vriend want hij woont bij mn vriend thuis. Ik zie hem dus minder. Maar toch gaat zn voorkeur altijd naar mij.

 22. tess

  mijn kat is super speels en reageert overal op wat beweegt is dat normaal? en in de avond is hij heel rustig en lief en komt hij bij me zitten en knort hij super lief en in de avond slaapt hij bij mij is hij dan gwn speels of gemeen! πŸ˜›

  • Dianda

   Elke kat is anders! Het klinkt in mijn oren (of ogen in dit geval?) normaal hoor!
   Misschien een idee om voor het slapen gaan nog even met hem te spelen?

 23. K.

  Wij hebben sinds 18 weken een lapjes poes. Ze is ongeveer 2 jaar, we hebben haar geadopteerd via een stichting. Ze komt uit Spanje, waarschijnlijk was ze daar een zwervertje. Omdat wij ook een grote hond hebben die (uit enthousiasme) de poes te wild benaderd zit ze altijd boven (ze heeft daar 2 etages) maar we merken dat ze wel naar beneden wil (ze zit steeds vaker laag op de benedentrap)

  Ze zoekt dus duidelijk gezelligheid.
  Maar ze durft niet helemaal naar beneden, zodra ze de hond in het vizier krijgt is ze of toetsjes weer naar boven of ze gaat iets hoger op de trapp zitten waar de hond niet bij kan.

  Enerzijds denken wij dat ze het naar haar zin heeft bij ons (ze komt naar ons toe, slaapt op ons bed) anderzijde vragen we het ons af……

  Ze zoekt namelijk aandacht maar zodra we het haar geven loopt ze weer weg.

  Aaien wil ze maar heel even, ineens kan ze dan uithalen. Op schoot komt ze nooit en optillen wil ze al helemaal niet.

  Is dit poezemeisje nu echt gelukkig?
  Een kat erbij nemen kan in ons geval gewoon niet, maar hoe krijgen we haar gelukkig (en naar beneden?) Want dat ze gezelligheid zoekt is ons wel duidelijk!

  • Dianda

   Hey Karin!
   Als je wil mag je mij een email sturen, dan kunnen we het ook nog even uitgebreid bespreken en kunnen we samen kijken naar tips wat kan helpen?

   • K.

    Ik heb je een mail gestuurd!

 24. Carmen

  Ik herken dit zo erg, hahah

  Ik heb er namelijk 5, (4 katers en 1 vrouwtje) 1 van de katers van een jaar oud genaamd Queby (kruising van een maine coon is daardoor erg groot). Lijkt het aller meest van mij te houden, ik zeg zijn naam altijd op een hoog toontje dat lijkt hij leuk te vinden van hij miauwt dat altijd terug en komt naast me zitten. Als mijn kat buiten is en ik roep hem komt hij binnen 5 minuten naar huis. Als iemand anders dat doet komt hij (bijna) gewoon niet.

  ‘S nachts ligt hij altijd bij me en kroelen we altijd nog ff voordat we gaan slapen hij moet dan altijd ff spinnen en laat z’n buikje zien (dit doet hij sinds een half jaar pas).

  Ik maak wel eens lange dagen. Van 7 uur s ochtends naar utrecht en pas 6 uur of zelfs half 10 (werken) ’s avonds thuis. In dit geval wacht hij dan op de eettafel totdat hij mijn rinkelbelletje van mijn sleutelbos hoort dat vliegt hij naar de deur. Als ik om 6 uur thuis kom zit hij buiten voor de deur te loeren waar ik vandaan kom om vervolgens op mij af te rennen om in mijn armen te springen .

  Ook als ik een speelgoed balletje gooi brengt hij deze altijd terug en verwacht dat ik deze weer weggooi

  Excuses voor dit lange bericht, maar je blog is geweldig ?

 25. Ronald

  Leuke herkenbare verhalen hier zeg! Sinds 2 maanden heb ik 2 jonge katjes (Jones & Nana) van 9 en 11 mnd nu inmiddels. Totaal verschillende karakters, maar toch beide op hun manier zΓ³ lief. Jones is het mannetje, die altijd tussen je benen ligt ’s ochtends en vaak kattenkusjes uitdeelt (oogjes samenknijpen), spontaan bij je op schoot springt en je zeker 3 maal daags wel Γ©cht even voor zichzelf wil. Nana is wat onafhankelijker, maar ook echt een schat (haar miauw is zo lief), loopt vaak weg als je d’r aait, maar komt wel bij je liggen als ze daar zelf zin in heeft en spint dan heftig. Maakt je ’s ochtends wakker door over je heen te lopen en kopjes te geven. Ook likt ze vaak m’n vingers af en bijt er dan heeeeel zachtjes in (ze heeft nooit doorgebeten), dit doet ze zeker wel 1-2 keer per dag. Iemand die weet waarom ze dit doet? Ik laat het meestal gewoon gebeuren aangezien het geen pijn doet.

 26. galila

  Hey Ik wil nog wat weten: waarom moet je vaak in het bekje van je kitten kijken?

  • Dianda

   Zodat je kitten daar gewend aan raakt. Zodat je zelf in het bekje kan kijken wanneer het nodig is, en uiteraard zij gebitje in de gaten kan houden!

 27. Rita

  Ik heb 2 heel lieve poezen, moeder en dochter. Babette is zeer aanhankelijk maar sinds kort verbergt ze haar snoetje heel diep in de zetel of tegen mij. Ze lijkt me dan triestig of heb ik dat mis .?

 28. Karen Van De Vliet

  Mijn kater is een huiskat die altijd met ons in dezelfde kamer is ( zeker met mij, tot in de badkamer). Hij toont ons zelfs dat het tijd is om te gaan slapen en legt zich zo snel mogelijk aan mijn voeten. Het is wel geen knuffelaar maar toont wanneer hij geaaid wil worden. Geeft me knipoogjes en likt mijn handen. Maar heel soms springt hij op mijn arm, knelt die met zijn poten en boort zijn nagels in mijn huid en tracht me ook te bijten, oortjes achteruit. Vanwaar plots die agressie ?

  • Dianda

   Hallo Karen,
   Wanneer gebeurt het dat je kat in je armen springt om er in te bijten en met zijn nagels je vast te pakken? Bijvoorbeeld tijdens het aaien? Het kan namelijk van alles zijn! Van stress, verveling tot misschien wel iets medisch als het nooit eerder is gebeurd.

 29. Pluis

  Mijn kat logeerde half jaar bij mn ouders, daar begon ze reukvlaggetjes te plaatsen nadat er 2 katers in de buurt kwamen wonen.. toen mocht ze alleen nog in de schuur slapen. Ze werd nogal afstandelijk en wild. Nu ze 2 weken thuis is heeft ze niet een reukvlaggetje geplaatst en is inmiddels weer super aanhankelijk en relaxed. Zelfs tegen andere katten voor haar doen tolerant, normaal meteen knokken maar nu laat ze dat achterwegen. Erg blij dat ze weet de ouwe is geworden.

 30. Meran

  Mijn kitten 7.4 weken gaat hele tijd uit de mand ze wilt niet slapen wat moet ik doen? Ik word gek

  • Dianda

   Hallo Meran,
   Een kitten van 7,4 weken is veel te jong om bij zijn moeder weg te zijn, waarschijnlijk speelt dit ook mee met het gedrag van het kitten.
   Mocht het hummeltje alleen zijn, dan raad ik aan om er een maatje van dezelfde leeftijd bij te adopteren en om er veel mee te spelen.

 31. Anita

  Ik herken dit bij onze 3 lieverds, hoewel de dames wat gereserveerder zijn dan meneer.
  Onze kater is een echte knuffelkont en ligt vaak bij mijn man op schoot of in mijn armen op zijn rug waarbij hij heel langzaam zijn oogjes open en dicht doet, zijn kopje tegen me aan duwt en een soort van knor geluidjes maakt. Ook doet hij bij mij vaak “kneden”.
  Zijn zusje daar tegen is niet zo knuffelig maar geeft ons wel vaak kopjes, ze wast ons en ze probeert altijd met haar kopje onder de oksel te komen.
  Mams geeft ons kopstoten (over enthousiaste kopjes), komt vaak de kamer in voor een aai over haar bolletje en wil altijd bij ons onder de deken of naast mijn kussen slapen.