5 tips tegen verveling

7 juni 2016

Geplaatst door Dianda

cat-716559_960_720

Voornamelijk binnenkatten kunnen zich ontzettend gaan vervelen! Als ze zich vaak gaan vervelen kunnen ze erg vervelend gaan doen. Denk hierbij aan dingen van tafel af gooien, veel miauwen, andere katten in huis lastig vallen of achter je enkels aan gaan. Hierbij een aantal tips voor jullie om verveling bij je katten tegen te gaan.

Verveling zorgt voor…
Heb jij je wel eens zo erg verveelt dat je je gefrustreerd en erg rusteloos gaat voelen? Dat is precies wat verveling ook met onze katten kan gaan doen. Ze raken gestrest, gefrustreerd, of ze kunnen dingen kapot.

Spelen
Spelen is een goede oplossing. Je kat heeft veel energie en die energie moet eruit. Dit kan door met je kat te gaan spelen. En je creΓ«ert ook nog eens een band met je kat. Win/win, toch?

Sommige katten hebben veel energie, en met die katten moet vaak gespeeld worden. Uiteindelijk zal je merken dat wanneer je dagelijks meerdere keren met je kat speelt, dat het vervelende gedrag zal stoppen. Dit betekend niet dat je 30 minuten lang met je kat moet spelen tot hij hijgend op de grond ligt. Probeer liever die 30 minuten te verspreiden over de dag heen. Omdat dit veel natuurlijker is vergeleken met een jaag sessie in het wild.

Een vriendje
Is je kat enigste kat in huis en ben je veel weg? Of heb je weinig tijd om met je kat te spelen? Dan kan een maatje de uitkomst bieden. Het handigste is wanneer je een leeftijdsgenootje voor je kat haalt wanneer het nog een kitten is, zodat ze elkaar makkelijker en sneller accepteren.

Zo zijn ze ook nooit alleen en hebben ze altijd elkaar.

Niet te vergeten dat ze wanneer je een stelletje samen geadopteerd wanneer ze nog kitten zijn, ze samen de socialisatie periode af kunnen maken en nog veel van elkaar kunnen leren. Zoals delen, spelen, omgaan met andere katten en nog veel meer!

Maak je huis leuk
Een saai huis, zorgt voor een saai leven. Je kat moeten kunnen krabben, spelen, springen, klimmen, gek doen. Zich kunnen verstoppen, hoog of laag kunnen zitten en ga zo maar door! Geef je kat de ruimte om te rennen en gek te kunnen doen.

Plaats planken aan de muur zodat je kat door het hele huis kan zonder de vloer te raken, zet verschillende krabpalen neer, tunnels, speelgoed, wissel af met speelgoed of leg hier en daar een leuke doos in. Haal blaadjes van buiten en doe het in een doos. Doe eens gek!

Hersenspelletjes
Hersenspelletjes, voerpuzzels, hoe je ze ook wil noemen, je kan ze bestellen via verschillende websites of gewoon heel erg makkelijk zelf maken.

Het doel van deze spelletjes is dat je kat moet werken voor zijn eten. Net als in het wild. Hierbij gebruikt hij zijn energie en heeft het bijna hetzelfde effect als spelen. Voorkomt verveling, en je huistijger moet zijn bovenkamer goed gebruiken om bij het eten te komen.

Let op: begin niet te moeilijk met voerpuzzels, maar bouw het langzaam op.

Overige tips
Heeft je kat niet zoveel met voerpuzzels? Dan is het natuurlijk ook een idee om in plaats van zijn portie met brokjes gewoon in een bakje te doen, de brokjes te verstoppen door het huis heen, of door de woonkamer of keuken heen te schuiven, zodat jouw kat er achteraan moet rennen. Krijgt hij nog een beetje beweging..!

Clickertraining is ook een leuke manier om veel met je kat bezig te zijn. Hierbij is je kat ook lekker met jou bezig, moet hij veel gefocust zijn op jou, en leert hij ook nog iets leuks! Door middel van clickertraining kan je ook aan cat-agility doen! Behendigheid is niet alleen een sport voor honden, maar katten kunnen dit net zo goed. Hierbij springt je kat over obstakels en rent hij door tunnels heen.

Dan heb je voor de komende dagen genoeg inspiratie op gedaan voor als je kat zich lijkt te vervelen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *