1 Kitten of 2 Kittens?

cat-582064_1920Van plan om een kitten in huis te halen? Misschien wel uw allereerste kat ooit! Is het dan beter on 1 kat te adopteren of gelijk 2 als u verder geen katten in huis hebt?

Voor jouw en je Kitten

Een kitten heeft nog veel te leren op het moment dat hij geadopteerd word. Veel leren ze al van hun moeder, omgeving, maar vooral ook van hun broertjes en zusjes. Het is vooral handig wanneer ze opgroeien en leeftijdsgenootjes om zich heen te hebben.

Denk bijvoorbeeld aan: spelen en interactie tussen de kittens zijn goeie leer momenten voor een kitten, en op die manier kunnen ze zich goed sociaal ontwikkelen. Maar leren ze ook delen (bijv: territorium) en leren ze lichaamstaal te begrijpen.

Je kunt er voor kiezen om een broertje en zusje te nemen, omdat die natuurlijk al een band hebben. Maar je kan natuurlijk ook gaan voor twee kittens die elkaar nog niet kennen. Ze kunnen nog steeds samen de socialisatie periode afmaken.

Maar ze hebben ook elkaar om mee te spelen. Ze kunnen elkaar vermaken als je weg bent, waardoor er een kleinere kans bestaat dat ze bijvoorbeeld verlatingsangst ontwikkelen — want ze zullen nooit alleen zijn. Niet te vergeten dat het veel gemakkelijker is om twee kittens aan elkaar voor te stellen dan twee volwassen katten die veel meer geven om hun territorium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *