Drinkfontein voor jouw kat kopen: wij geven je 5 tips!

Drinkfontein voor jouw kat kopen: wij geven je 5 tips!

Als kattenliefhebber wil je natuurlijk dat jouw huisdier de beste zorg krijgt die er is. Een belangrijk onderdeel van die zorg is het zorgen voor voldoende waterinname. Veel katten zijn kieskeurig en drinken niet genoeg water uit een gewone waterbak. Een drinkfontein kan dan een uitkomst bieden. In dit artikel geven wij je vijf tips voor het kopen van een drinkfontein voor jouw kat.

Tip 1: Kies voor een fontein met stromend water

Katten zijn van nature gewend om te drinken uit stromend water, bijvoorbeeld uit een beekje. Een drinkfontein met stromend water kan daarom helpen om jouw kat te stimuleren meer water te drinken. Daarnaast blijft het water in een fontein langer vers en koel, wat de smaak ten goede komt.

Tip 2: Kijk naar de grootte van de fontein

De grootte van de drinkfontein is afhankelijk van het aantal katten dat er gebruik van maakt. Als je meerdere katten hebt, zorg er dan voor dat de fontein groot genoeg is en voldoende water kan bevatten. Hierdoor hoef je de fontein niet zo vaak bij te vullen.

Tip 3: Kies voor een fontein met een stille pomp

Een fontein met een luidruchtige pomp kan storend zijn voor zowel jou als jouw kat. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een fontein met een stille pomp. Zo kan jouw kat in alle rust genieten van het stromende water.

Tip 4: Zorg voor makkelijk schoon te maken materiaal

Omdat een drinkfontein dagelijks wordt gebruikt, is het belangrijk dat deze makkelijk schoon te maken is. Kies daarom voor een fontein die is gemaakt van materiaal dat vaatwasserbestendig is. Daarnaast is het goed om te letten op de aanwezigheid van filters, die het water schoonhouden en kalkaanslag voorkomen.

Tip 5: Let op het design van de fontein

Een drinkfontein is niet alleen functioneel, maar kan ook een mooie toevoeging zijn aan het interieur. Er zijn veel verschillende designs beschikbaar, van strak en modern tot meer speelse ontwerpen. Kies een fontein die past bij jouw persoonlijke smaak en het interieur van jouw huis.

FAQs:

1. Hoe vaak moet ik de drinkfontein schoonmaken?

Het is aan te raden om de drinkfontein minimaal één keer per week schoon te maken. Dit kan door de fontein uit elkaar te halen en de onderdelen te reinigen met warm water en zeep.

2. Hoeveel water moet er in de drinkfontein?

Dit is afhankelijk van het aantal katten dat er gebruik van maakt en de grootte van de fontein. Over het algemeen geldt dat de fontein minimaal 1,5 liter water moet kunnen bevatten.

3. Kan ik de drinkfontein buiten gebruiken?

Nee, de meeste drinkfonteinen zijn niet geschikt voor gebruik buiten. Ze zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis en kunnen beschadigen door blootstelling aan weersomstandigheden.

4. Moet ik speciaal water gebruiken in de drinkfontein?

Nee, het is niet nodig om speciaal water te gebruiken in de drinkfontein. Gewoon kraanwater is voldoende.

5. Kan ik de filters van de drinkfontein hergebruiken?

Nee, de filters van de drinkfontein zijn niet herbruikbaar. Ze moeten regelmatig worden vervangen om de waterkwaliteit te behouden.

Conclusie:

Een drinkfontein kan een goede investering zijn voor de gezondheid en het welzijn van jouw kat. Door te kiezen voor een fontein met stromend water, een stille pomp en makkelijk schoon te maken materiaal, zorg je voor een optimale drinkervaring voor jouw huisdier. Let bij het kiezen van een fontein ook op het design en de grootte, zodat deze past bij jouw persoonlijke smaak en het aantal katten dat er gebruik van maakt. Met deze tips weet je zeker dat je de beste drinkfontein voor jouw kat kiest.