6 x Last minute kerst tips voor kattenbaasjes

Zo kort voor kerst nog last-minute kerst tips! Maak je je druk of je kat de kerstdagen net zo leuk zal vinden als jou? Dan vind je deze kerst tips voor je katten misschien wel handig. Maak je vooral niet te druk!

Genoeg ruimtes

Zorg er voor dat je kat genoeg plekken heeft waar hij tijdens de drukke kerstdagen (en ook daarbuiten) zich kan terug trekken en kan verstoppen. Maak afspraken dat de katten daar niet gestoord kan worden door bezoek, vrienden en familie.

Tip: Zorg ook voor verstopplekjes die hoog zitten. Veel katten vinden het fijn om hoog te zitten, omdat dit zorgt voor overzicht over de ruimte maar ook voor een gevoel van veiligheid en controle.

Aankleden

Je kat aankleden voor een leuke kerst instagram foto of een kerst-snap is echt een no-go. Het is stressvol voor je kat om hem aan te kleden en het is niet bepaald katvriendelijk.

Routine

Katten zijn echte routine dieren. Routine zorgt er voor dat ze niet de hele tijd alert hoeven te zijn in hun omgeving en dat ze zich veilig voelen. Kerst kan zorgen voor veel bezoek, drukte en veranderingen. Hou de routine van je kat daarom zoveel mogelijk aan om stress te voorkomen.

Veiligheid

Het inslikken van nep sneeuw en neppe dennenboom naalden kan o.a. buikpijn bezorgen bij katten. Echte dennennaalden zijn scherp en kunnen voor grotere en ernstige problemen zorgen

Daarnaast is de kerst ster (poinsettia), maretak en de hulst giftig voor katten. Zet ze dus uit de buurt van je katten.

Kerstdiner

Veel eten is giftig rond de kerst. Kerst eten is niet bedoeld voor katten. Voorkom een dierenartsbezoek op kerstavond en hou het eten uit de buurt van je huistijger.

Afspraken

Krijg je veel familieleden en vrienden over de vloer? Maak dan duidelijke afspraken over hoe om te gaan met je kat. Denk bijvoorbeeld aan: niet storen als de kat slaapt, niet oppakken, geen eten geven.

Vergeet ook niet om je bezoek te instrueren dat bepaald deuren dicht moeten blijven om ontsnapping te voorkomen. Voor de zekerheid check je of de chip van je kat nog steeds de juiste informatie bevat.

Over Petcurean
Petcurean is een Canadees diervoedingsbedrijf dat het belang van dieren voorop stelt. Met een doctoraat in diervoeding ontwikkelt het familiebedrijf sinds 1999 unieke, gebalanceerde voeding voor honden en katten door het gebruiken van premium kwaliteit, natuurlijke ingrediënten.
Ga voor meer informatie naar www.petcurean.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *